Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Morten Bødskov

Lisbeth Bech-Nielsen (SF) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om ministeren er indforstået med, at B45 om forbud mod bankers udlån til fossile forretninger drejer sig om et forbud mod udlån til selskaber, som raffinerer og distribuerer kul, olie og gas, og som søger at ekspandere denne produktion i strid med IEA’s 1,5-gradsscenarie

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 45, Spørgsmål 1
Er ministeren indforstået med, at B45 om forbud mod bankers udlån til fossile forretninger drejer sig om et forbud mod udlån til selskaber, som raffinerer og distribuerer kul, olie og gas, og som søger at ekspandere denne produktion i strid med IEA’s 1,5-gradsscenarie?

Forslaget drejer sig altså ikke om selskaber, der bruger fossile brændsler.

Svar fra onsdag den 3. maj 2023
Det fremgår ikke præcist af beslutningsforslaget, hvordan det tænkes afgrænset.

Afgrænsningen har dog ikke betydning for regeringens holdning. Regulering af dette område bør besluttes gennem EU fremfor på nationalt niveau.

På den måde opnås der fælles spilleregler for finansielle institutioner i EU, og dermed opnår reglerne størst effekt.
0:000:00