Karina Adsbøl
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Karina Adsbøl (DD) spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, at den foreslåede bestemmelse i lovforslagets § 54, stk. 2, ikke lever op til aftaleteksten

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 93, Spørgsmål 84
Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af spørgsmål 15 bekræfte, at den foreslåede bestemmelse i lovforslagets § 54, stk. 2, ikke lever op til aftaleteksten? Der henvises til, at det bl.a. fremgår af aftaletekstens side 11, at alle udsatte børn og unge, der er anbragt på en institution, skal have ret til et tilbud om en venskabsfamilie.

Svar fra mandag den 22. maj 2023
”Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af spørgsmål 15 bekræfte, at den foreslåede bestemmelse i lovforslagets § 54, stk. 2, ikke lever op til aftaleteksten? Der henvises til, at det bl.a. fremgår af aftaletekstens side 11, at alle udsatte børn og unge, der er anbragt på en institution, skal have ret til et tilbud om en venskabsfamilie.” Svar:

Lovforslagets bestemmelser om venskabsfamilie blev, som følge af forhandlingerne med KL om de økonomiske konsekvenser af barnets lov, ændret i forhold til aftaleteksten.

Det skyldes, at det ikke var muligt inden for de økonomiske rammer for aftalen om Børnene Først at nå til enighed om de økonomiske konsekvenser af bestemmelsen.

Aftalekredsen er orienteret herom.

Jeg kan i det hele henvise til de vedlagte svar på SOU L 93 - spm. 15 og 16 med tilhørende bilag.
0:000:00