Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Peter Hummelgaard

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om Dansk Erhverv repræsenterer erhvervslivet i Indsamlingsnævnet og ikke indsamlingsorganisationerne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 7
Vil ministeren bekræfte, at Dansk Erhverv repræsenterer erhvervslivet i Indsamlingsnæv­

net og ikke indsamlingsorganisationerne, jf. bl.a. den gældende lovgivning og bemærk­

ningerne til lovforslaget?

Svar fra torsdag den 25. maj 2023
Det følger af indsamlingslovens § 9, stk. 1, 3. pkt., at Dansk Erhverv indstiller 1 medlem af Indsamlingsnævnet. Det fremgår af forarbejderne til bestemmelsen, at dette medlem skal være erhvervslivets repræsentant i nævnet.

Dansk Erhverv er en erhvervsorganisation, som arbejder for at sikre gode vilkår for dets medlemmer, og som repræsenterer et bredt udsnit af virksomheder og brancheforeninger.

Som det fremgår af Justitsministeriets besvarelse af 9. maj 2023 af spørgsmål nr. 5 vedrørende lovforslaget, repræsenterer Dansk Erhverv bl.a. medlemmer fra civilsamfundet, og har således f.eks. Civilsamfundets Brancheforening som medlem. Civilsamfundets Brancheforening repræsenterer, ligesom Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, en række indsamlingsorganisationer.

Side
0:000:00