Karina Adsbøl
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Hvordan er det planen, at Barnets lov skal finansieres?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 93, Spørgsmål 107

Vil ministeren redegøre for, hvordan Barnets lov finansieres samt redegøre for den fremtidige finansiering?

Svar fra fredag den 26. maj 2023

Barnets lov finansieres af bevillingen afsat på FL 2022 på § 15.11.79.10. Reserven til initiativer ifm. Aftale om Børnene Først. Børnene Først er finansieret inden for det generelle råderum.

Kompensationen til kommunerne sker ved en overførsel fra reserven til det kommunale bloktilskud som led i det kommunale lov- og cirkulæreprogram (DUT-kompensation). Tilsvarende kompenseres Ankestyrelsen, Familieretshuset og Justitsministeriet ved overførsel af bevilling fra reserven til de relevante konti. Og endelig vil der blive overført midler fra reserven til kontoen for statens refusion af udgifter til advokatbistand.

Reserven indeholder varig finansiering, hvorfor fremtidig finansiering af Barnets Lov allerede indgår i det afsatte beløb.

0:000:00