Karina Adsbøl
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Er muligheden for at bortadoptere et barn før fødslen i strid med FN’s Børnekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 93, Spørgsmål 123

Hvordan vurderer ministeren risikoen for, at muligheden for at bortadoptere et barn før fødslen potentielt er i strid med FN’s Børnekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention?

Svar fra mandag den 29. maj 2023
Min vurdering er, at forslaget ikke strider mod Danmarks konventionsretlige forpligtelser

Jeg kan henvise til min tidligere besvarelse af spørgsmål 22 (SOU L 93), hvoraf det fremgår, at det er min vurdering at forslaget, som det er fremsat, ikke strider mod Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Forslaget vurderes heller ikke at stride mod Danmarks øvrige konventionsretlige forpligtelser.

Endvidere bemærker jeg, at der er fremsat ændringsforslag til bestemmelsen, sådan at det fremgår direkte af den foreslåede bestemmelse om adoption før fødslen, at det kun kan ske, når der i helt ekstraordinære tilfælde er grundlag herfor.

0:000:00