Det har EU-Kommissionen på programmet i 2020

OVERBLIK: En ny digitaliseringsstrategi, en europæisk mindsteløn og en ny aftale om migration og asyl. Det er tre ud af mere end 80 initiativer, som EU-Kommissionen vil præsentere i løbet af i år. Få overblik over dem alle her.

2020 kommer både til at byde på en europæisk digitaliseringsstrategi, et bud på en opdateret model for optagelse af nye medlemslande og en ligestillingsstrategi.

Det fremgår af det arbejdsprogram for 2020, som EU-Kommissionen onsdag har offentliggjort. Ifølge planen kan europæerne forvente mere end 80 forslag, udspil, strategier eller lignende fra Kommissionen i løbet af de næste 11 måneder.

"Kommissionen er fast besluttet på at finde gode løsninger på borgernes krav om at tackle vores generationsmæssige udfordringer. Vi er fast besluttet på at gennemføre den europæiske grønne pagt og forbedre mulighederne for europæiske borgere og virksomheder i den digitale omstilling. Dette arbejdsprogram vil bidrage til at skabe en mere ambitiøs Union,” udtaler kommissionsformand Ursula von der Leyen i en pressemeddelelse.

Login