Fra fond til forsker: Bedre trivsel for børn og unge gennem fysisk aktivitet

FONDE: TrygFonden har uddelt fondsmidler, der går til fremme af fysisk aktivitet og til at skabe bedre trivsel for børn og unge. En af modtagerne er Morten Mølholm Hansen fra DIF, der skal bruge pengene til udvikling og afholdelse af Skole OL 2018.

TrygFonden uddeler fondsmidler til projekter, der sætter fokus på fysisk aktivitet blandt børn og unge. 
TrygFonden uddeler fondsmidler til projekter, der sætter fokus på fysisk aktivitet blandt børn og unge. Foto: /ritzau/Morten Groth Scharf
Kristian Tolbøll

TrygFonden har i den forgangne uge uddelt fondsmidler til otte projekter, der har til formål at fremme fysisk aktivitet og til at skabe bedre trivsel for børn og unge.

Skole OL
Direktør hos Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen, modtager 1.500.000 kroner fra TrygFonden, der skal gå til udvikling og afholdelse af Skole OL 2018. Projektet er målrettet 4. til 7. klasse i landets folkeskoler og øvrige grundskoler.

Formålet med Skole OL er at øge børn og unges kendskab til de olympiske idealer, medvirke til øget idrætsaktivitet og til at styrke kvaliteten af skolernes idrætsundervisning.

I 2017 deltog 48.900 elever i Skole OL. De deltagende børn og unge bliver præsenteret for sportsgrene, der er tilgængelige uden særlige forudsætninger, og som kan skabe interesse for at fortsætte med aktiviteten i fritiden.

Håndbold for udviklingshandicappede børn
Leder Rikke Nielsen Lundsgaard fra LykkeLiga modtager 2.500.000 kroner fra TrygFonden til etablering af en landsdækkende håndboldliga for udviklingshandicappede børn. 

Lykkeliga vil over en treårig periode udbrede konceptet til 20 byer, hvor hold for udviklingshæmmede børn vil opstartes i allerede eksisterende lokale håndboldklubber.

Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet har udviklingshandicappede et markant dårligere helbred end resten af befolkningen, blandt andet fordi de ikke motionerer. Samtidig dyrker ganske få udviklingshandicappede børn holdsport, og de går derved glip af vigtige fællesskaber, læring og sociale kompetencer. Det er det, som håndboldprojektet forsøger at imødekomme. 

Volleyball for unge piger
Udviklingschef Peter Morell fra Volleyball Danmark modtager en donation på 795.000 kroner fra TrygFonden til idrætsaktiviteter for unge piger. Studier viser, at idrætsdeltagelsen blandt unge piger i alderen 16-19 år er markant lavere end hos drenge i samme aldersgruppe.

Volleyball Danmark vil med projektet "Volleypiger i fokus" gøre en indsats for at mindske frafaldet fra idrætten blandt de unge piger.

0:000:00