Fra fond til forsker: Gadeidræt og medicinsk innovation får millionbeløb

FONDE: Nordea-fonden giver 15 mio. til gadeidrættens iværksættere, mens Novo Nordisk Fonden støtter forskning i protein og juridiske hindringer for farmaceutisk innovation.

Platformen for Gadeidræt får 15 millioner kroner af Nordea-fonden over de næste tre år.
Platformen for Gadeidræt får 15 millioner kroner af Nordea-fonden over de næste tre år.Foto: Emil Lyders
Kiki Qvistgaard

Både Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden har haft den store pengepung fremme og doneret millionbeløb til både iværksætteri og forskning.

Vi starter hos Nordea-fonden, der med 15 millioner kroner vil styrke Platformen for Gadeidræt, der udvikler og udbreder gadeidrætten i Danmark.

"Der er gang i gadeidrætten! Derfor er vi glade for at give et skub til alle de kreative, initiativrige ildsjæle, som knokler for at sætte aktiviteter i gang og på den måde skabe nye svedige fællesskaber for børn og unge over hele landet," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Platformen for Gadeidræt har eksisteret i tre år og har blandt andet været med til at skabe skateramper og basketball-baner rundt omkring i landet. 

Det er platformens formål at uddele støttemidler til konkrete projekter, yde rådgivning samt vidensdele med kommuner, gadeidrætsorganisationer og andre aktører.

"Vi kan ikke få armene ned over støtten fra Nordea-fonden. Vi kan se, hvor meget innovation og aktivitet der skabes, når man støtter projekter, som opstår nedefra. Det er gadens ildsjæle, der er eksperterne. Vi glæder os til at blive ved med at udvikle og understøtte gadeidrætten i hele Danmark," siger Semir Catovic, projektleder for platformen. 

Forskning får indsprøjtning
Novo Nordisk Fonden støtter med henholdsvis 25 og 35 millioner forskning i proteiner og juridiske barrierer for farmaceutisk innovation.

Forskningsprogrammet CeBIL har til formål at undersøge de væsentligste juridiske hindringer for farmaceutisk innovation og på den måde bidrage til, at nyskabende forskning omsættes til nye effektive, billige og lettilgængelige behandlinger.

De 35 millioner kroner tildeles professor Timo Minssen fra Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet, der skal etablere CeBIL.

0:000:00