Minister klar med dato for topmøde om unges trivsel

MØDE: På torsdag mødes i alt 80 aktører på uddannelsesområdet virtuelt med kulturministereren og uddannelses- og forskningsministeren for at udvikle nye bud på tiltag, der kan forbedre trivslen blandt de studerende under coronapandemien. 

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der skal opfindes nye idéer til at forbedre trivslen blandt de studerende, der for tiden er underlagt en række coronarestriktioner.

Mit håb er, at vi sammen kan give vores unge en sjovere og mere meningsfuld hverdag på trods af COVID-19.

Ane Halsboe-Jørgensen
Uddannelses- og forskningsminister (S)

Derfor mødes kulturminister Joy Mogensen og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen torsdag 26. november med i alt 80 organisationer, eksperter og unge til virtuel idéudvikling.

Målet med mødet er at udvikle nye aktiviteter og bud på fællesskaber, som kan gøre livet lidt sjovere for de unge, mens pandemien og restriktionerne fortsat står på.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

"Vi må ikke lukke øjnene for, at det også er hårde tider, og det kan være svært for mange. Det kan være svært at være og føle sig som studerende hjemmefra og at være ung fredag aften uden fysiske aftaler med vennerne. Måske mere end nogensinde har vi brug for fællesskaber. Mit håb er, at vi sammen kan give vores unge en sjovere og mere meningsfuld hverdag på trods af covid-19", siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Kulturlivet deltager også
Mødet foregår virtuelt og er kun for inviterede. Udover interessenterne på området, eksperter og udvalgte studerende vil der også være deltagelse fra idræts- og kulturlivet, oplyser Joy Mogensen.

"Idræts-, kultur- og foreningslivet udgør i særlig grad rammen for vores fællesskaber, og de har rigtig mange gode erfaringer, som de kan dele. Vi skal sammen finde gode coronasikre idéer til, hvordan vi bevarer fællesskabsfølelsen hos unge," siger kulturminister Joy Mogensen.

Idékataloget vil ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet senere blive offentliggjort på ministeriets hjemmeside.

0:000:00