Ny redaktør af Altinget: forskning

SKIFTE: Ny forskningsredaktør på Altinget er 39-årige Toke Kristiansen, som kommer fra en stilling som tværgående journalist og projektredaktør på Altinget.

Toke Kristiansen (39) er ny redaktør af Altinget: forskning. 
Toke Kristiansen (39) er ny redaktør af Altinget: forskning. Foto: Katja Holm/Altinget
Redaktionen

Altinget: forskning bliver i fremtiden redigeret af Toke Kristiansen (39), som kommer fra en stilling som redaktør af Altingets tv-afdeling og skrivende journalist på tværs af Altingets fagportaler. 

Toke Kristiansen er uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet, men har arbejdet med journalistik de seneste ti år, heraf de seneste tre år på Altinget.

"Universitetsområdet og forskningspolitik har længe haft min interesse, ikke mindst fordi den langsigtede styring er både utroligt svær og meget væsentlig for den økonomiske udvikling i samfundet," siger den nye forskningsredaktør om sit nye område. 

Toke Kristiansen har tidligere beskæftiget sig med universitetsområdet blandt andet på P1, hvor han satte dagsorden i forhold til mangelfuld vejledning af studerende om beskæftigelsesmuligheder.

"I forhold til dengang er der kommet nye værktøjer og væsentligt mere fokus på at klæde studerende på, så de kan træffe egne valg om deres fremtid på et oplyst grundlag," vurderer Altingets nye redaktør på området.

Toke Kristiansen har også tidligere som journalist på P1 Orientering været med til at sætte fokus på problemer i den taxameter-baserede styringsmodel for universitetsområdet.

"Det bliver interessant at følge bevillingsreformen og se, hvor det politiske snit bliver lagt," siger Toke Kristiansen.

Toke Kristiansen skiftede statskundskab ud med journalistikken, da han blev optaget på DR's talenthold og har blandt andet instrueret dokumentarfilm, været journalist på DR Dokumentar, arbejdet som tilrettelægger på DR2-serier og produceret forskellige undersøgende radioformater på P1.

Ud over Danmarks Radio har Toke Kristiansen arbejdet på en række forskellige produktionsselskaber som journalist og tilrettelægger samt arbejdet som selvstændig.

0:000:00