Ny temadebat: Hvordan skal forskning bidrage til klimaindsatsen

TEMADEBAT: Der er cirka ti år til, at udledningen af drivhusgasser skal være sænket med 70 procent, ifølge regeringens målsætning. Der kræver endnu ukendte virkemidler. Altinget Forskning spørger i de kommende uger, hvordan forskningen skal bidrage til kampen mod klimakrisen.

De kommende uger debatterer en række aktører, hvordan forskningen skal bidrage til klimaindsatsen.
De kommende uger debatterer en række aktører, hvordan forskningen skal bidrage til klimaindsatsen.Foto: colourbox
Sara Fleckner Vilstrup

Det stod klart med forståelsespapiret "Retfærdig retning for Danmark", at klimakrisen er en topprioritet hos den nye S-regering.

I papiret står blandt andet, at en ny regering i det førstkommende folketingsår skal fremlægge forslag til en bindende klimalov, som indeholder et mål om at reducere drivhusgasser med 70 procent i 2030 i forhold til niveauet i 1990.

I midten af september bebudede regeringen, at den vil øremærke en milliard til grøn forskning. Ane Halsboe-Jørgensen siger her blandt andet:

"Vi kender ikke alle løsningerne på miljø- og klimaudfordringerne. Men én ting er klart: Vi når kun i mål, hvis vi får hjælp fra forskningen. For det er i forskningen, vi skal finde nye, grønne løsninger, der gavner miljøet, klimaet og vores fælles fremtid."

Den ekstra milliard tillægges forskningsreserven og skal forhandles på plads i forbindelse med finansloven.

Altinget Forskning vil i de kommende uger debattere, hvordan forskningen skal bidrage til at reducere drivhusgasudledning og nå 70-procents-målsætningen. Vi spørger en rækker aktører om:

Mød panelet her:

Monika SkadborgMonika Skadborg
Forperson, Ungeklimarådet

 

0:000:00