Japan vil have landbaseret missilforsvar

De har overvejet det gennem længere tid. Men efter Nordkoreas seneste missiltests har Japan nu konkrete planer om at sætte fart på etableringen af et landbaseret missilforsvar kaldet AEGIS ashore i stil med det anlæg, som USA har taget i brug i Rumænien og det anlæg, som man indvier næste år i Polen. Derfor vil man fremlægge en finansieringsanmodning i næste finanslov, så man kan gå igang med at designe anlægget. Det oplyste kilder i den japanske regering i sidste uge til flere medier.

Indtil nu har overvejelserne kun gået på at bede om penge til et studie af mulighederne ved et AEGIS-anlæg. Et sådan anlæg koster formentlig mindst 4,8 mia. kroner.

Japan har i forvejen fire destroyere med AEGIS-system og SM-2 og SM-3 missiler. Et landbaseret anlæg vil markant styrke landets missilforsvar, der i dag består af AEGIS-destroyerne samt et landbaseret Patriot Advanced Capability-3 interceptor-system, som er en form for "last line of defense". Efter Nordkoreas trusler mod det amerikanske territorium Guam har Japan deployeret PAC-3 launchere til tre lokationer, der ligger på den bane, som nordkoreanske missiler mod Guam sandsynligvis vil flyve i.

Login

 • Anmeld

  Simon Petersen

  Hej Andreas

  Hvor har du denne oplysning fra: " Efter Nordkoreas trusler mod det amerikanske territorium Guam har Japan deployeret PAC-3 launchere til tre lokationer, der ligger på den bane, som nordkoreanske missiler mod Guam sandsynligvis vil flyve i."

  Den har jeg ikke set nogen steder, eller også har jeg glemt det :-)

  Det giver ikke meget mening at sætte PAC-3 på den måde, da missiler mode Guam vil flyve langt højere end PAC-3 kan nå.

 • Anmeld

  Andreas

  <a href="https://www.japantimes.co.jp/news/2017/08/17/national/politics-diplomacy/japan-plans-installation-land-based-aegis-missile-defense-system-amid-north-korea-threats/#.WZ_dj1FJaUl" rel="nofollow">https://www.japantimes.co.jp/news/2017/08/17/national/politics-diplomacy/japan-plans-installation-land-based-aegis-missile-defense-system-amid-north-korea-threats/#.WZ_dj1FJaUl</a>

  "Following North Korea’s threat last week to launch four ballistic missiles toward the U.S. territory of Guam, Japan has deployed the PAC-3 system to four prefectures in western regions that the missiles may fly over."

 • Anmeld

  Simon Petersen

  Tak :-)

  Den artikel havde jeg ikke set. Det falder vist i kategorien "symbolpolitik", for PAC-3 har en øvre grænse på 40-50 km og et Hwasong-12 på vej mod Guam kommer op mellem 600-1000 km, sååå :-)

 • Anmeld

  Rytteren

  @Simon

  Du kan godt kalde det symbolpolitik. Men Nordkorea kan vel, på en god dag, godt kaldes utilregnelig. Så i tilfælde af at Guam er et skalkeskjul for et angreb på Japan... Så giver det vel meget god mening, nå de nu har dem?

 • Anmeld

  Halken

  SP: Det Rytteren siger. Patriot PAC3 er ikke til forsvar af Guam mod BMD, men af Japan selv, hvis nu at missilerne faldt ned for tidligt.

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @Rytteren og Halken

  Det giver stadig ingen mening. Et angreb på Japan ville ikke følge den samme bane, som et angreb på Guam, så hvorfor skulle man så stille dem på banen mod Guam?

  Hvis missilerne "falder ned for tidligt" så er det vel fordi de er gået i stykker og har fejlet, eller hvad mener du, Halken?

  PAC-3 er et point defense system, der kan forsvare et MEGET lille område mod short og medium range ballitiske missiler - og ikke mod et intermediate range missil, der ville kunne nå Guam - det er forskellige missiltyper og forskellige baner.

 • Anmeld

  Rytteren

  Ok, så lægger jeg mig fladt ned for din visdom. Symbolpolitik ;)

 • Anmeld

  Simon Petersen

  I FEs seneste risikovurdering fra efteråret 2016 skriver de i øvrigt om Nord Korea:

  "Nordkorea arbejder på at udvikle missiler med stadig længere
  rækkevidde. Det er sandsynligt, at landet på langt sigt
  vil råde over langtrækkende ballistiske missiler, der kan
  ramme dele af NATO’s territorium. Der udestår dog et stort
  udviklingsarbejde, før landet vil råde over pålidelige ballistiske mellem- eller langdistancemissiler"

  Der kan man da tale om at skyde lidt forbi målet med hensyn at gætte på en tidshorisont :-)

 • Anmeld

  Halken

  Ved nærmere eftertanke, så kan de nok ikke følge banen til Guam som er højere, og så når de er over Japan, dreje skarpt nedaf ??

  Her er hvad der står på defense news:
  "The deployment is largely aimed at responding to the risk of falling fragments while missiles fly over the region."

 • Anmeld

  E. Petersen

  Det må vist også have fået højeste prioritet efter den seneste udvikling.

  http://www.bt.dk/udland/nordkorea-affyrer-missil-mod-japan-den-mest-alvorlige-trussel-nogensinde