Den nye Sonja Mikkelsen

Set langt væk fra, så kan man godt få det indtryk, at forsvarsminister Nick Hækkerup har været forholdsvis driftsikker det første halvandet år. Man skal dog ikke zoome ret langt ind for at kunne se, at Forsvarsministeriet er blevet hvad Trafikministeriet var i 1990’erne og et stykke op i 00’erne: Problemernes holdeplads. Den omfattende danske krigsdeltagelse har pludselig bragt helt nye problemstillinger frem, som f.eks. behandling af krigsfanger, notater i papkasser herom og asyl eller ikke asyl til afghanske tolke.

Og ministeren har formået, præcis som Bjørn Westh og Sonja Mikkelsen i 1990’erne, at rode sig ind i og ikke ud af sagerne. Senest med tolkesagen, som han dog netop her til eftermiddag har fremlagt et bud på en løsning af. Men forud er gået et flere måneder langt meget rodet forløb, hvor ministeren flere gange ikke fik fortalt Forsvarsudvalget alt i første hug.

Desuden er det en offentlig hemmelighed, at forsvarsforligsforhandlingerne i november sidste år kørte helt i havnen, og at forhandlingerne måtte gøres færdige i Finansministeriet med Bjarne Corydon for bordenden.

Login