Bramsen forsvarer FE's rolle som cyberpoliti

Cyberangreb mod danske virksomheder og borgere risikerer at blive blæst unødvendigt op, når Forsvarets Efterretningstjeneste har ansvaret for nationens cyberforsvar over en bred kam, påpeger ekspert. Forsvarsministeren forsvarer FE's rolle. 

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Hvis danske virksomheder kommer under alvorlige cyberangreb, så kan de bede om hjælp hos Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste. Det er også her borgere kan hente god råd om hvordan beskytter sig mod hackere ved eksempelvis at holde computere opdateret og beskyttet.

Denne organisering kan dog have en uheldig optrappende effekt påpeger en ekspert.

”Der er en risiko for, at der sker en militariseringen af det her område. At vi får gjort det til et spørgsmål om totalforsvar, hvor vi skal være på stikkerne og forsvare os i en storkonflikt. Det risikerer at flytte cyberangrebene et sted hen, hvor de ikke hører hjemme,” siger seniorforsker Tobias Liebtrau fra Dansk Institut for Internationale Studier og fortsætter:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024