Danmark: Vesten skal bygge en bro for Ukraine ind i Nato

Ukraines præsident Zelenskyj raser over manglen på et klart løfte om medlemskab under Natos topmøde. Men selv om Ukraine skal have al mulig støtte, så er det for tidligt at tage den beslutning, siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) ved ankomsten til Natos topmøde i Vilnius, Litauen.
Statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) ved ankomsten til Natos topmøde i Vilnius, Litauen.Foto: Henrik Montgomery/TT/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

VILNIUS: Der er risiko for hårde ordvekslinger, hvis Ukraines præsident holder fast i at møde op til Nato-ledernes middag i aften.

”Usikkerhed er svaghed. Det vil jeg sige åbent til topmødet,” lyder det på twitter fra en tydeligt skuffet Volodymyr Zelenskyj, netop som forsvarsalliancen tirsdag eftermiddag har sat gang i et døgns topmøde i Litauens hovedstad.

Ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg forhandles der til sidste øjeblik blandt de 31 medlemslandes delegationer om, hvor tæt man kan komme på at love Ukraine en fremtidig plads i Nato.  

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00