Dansk assistance til FN's første skridt på vejen mod en veteranpolitik

FN vil klæde soldater og civile bedre på til at klare de psykiske påvirkninger ved udsendelse til fredsbevarende missioner. Forsvarsministeriets tidligere HR-direktør er udlånt til arbejdet, som også Forsvarets veterancenter deltager i.

FN-soldater på vej ombord i dansk C-130 Hercules-fly i Mali 2014 som en del af FN-missionen MINUSMA.
FN-soldater på vej ombord i dansk C-130 Hercules-fly i Mali 2014 som en del af FN-missionen MINUSMA.Foto: Lars Skjoldan / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

FN's 193 medlemslande ønsker at skabe et fælles grundlag for hvordan landenes soldater forberedes inden de udsendes på FN-missioner. I første omgang er fokus på de psykiske påvirkninger og hvordan man som soldat håndterer dem, når missionen færdig.

En dansk topembedsmand spiller en afgørende rolle i det arbejde, som FN netop har sat i gang. Det er Pernille Reuter Eriksen, der netop har forladt København og jobbet som HR-direktør i Forsvarsministeriet for en stol i FN-bygningen i New York.

Sætter ord på
Pernille Reuter Eriksen har bestridt forskellige poster inden for personaleledelse i Forsvaret og Forsvarsministeriets koncern. Hun har derfor været engageret i Danmarks arbejde med vilkårene for veteraner i gennem en længere årrække.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024