Overblik: Så meget bruger Nato-landene på forsvar

Spanien er i bund og Polen er i top, når det kommer til at opgøre hvor store Nato-landenes forsvarsbudgetter er i forhold til bruttonationalprodukterne. 

USA's tidligere præsident Donald Trump er en stor fortaler for, at Nato-landene øger deres forsvarsbudgetter. Det har mange lande da også gjort.
USA's tidligere præsident Donald Trump er en stor fortaler for, at Nato-landene øger deres forsvarsbudgetter. Det har mange lande da også gjort.Foto: Bernd Von Jutrczenka/AP/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

I 2014 blev Nato-landene enige om at hvert land skulle "sigte imod at arbejde henimod" at forsvarsbudgettet i 2024 svarede til to procent af landets bruttonationalprodukt.

Særligt de sidste to år har vi herhjemme med næb, kløer og ved at medregne donationer til Ukraine kæmpet os op på at have et forsvarsbudget, der svarer til mere end to procent af bruttonationalproduktet i 2024. 

Men hvad med de andre lande? Hvordan går det lige i Polen, Portugal og Malta?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024