Regeringen siger, den vil forbyde lange dyretransporter i EU, men forbuddet hjælper kun en brøkdel af danske svin

Den danske svineproduktion bliver nærmest ikke ramt af det forslag om forbud mod lange dyretransporter, som den danske regering har fremsat i EU sammen med en række andre lande. Det viser en opgørelse fra Fødevarestyrelsen. Pinligt og uambitiøst, lyder kritikken.

I 2019 blev i alt 35 millioner levende svin transporteret fra et EU-land til et andet. Danmark stod alene for 42 procent af det antal.
I 2019 blev i alt 35 millioner levende svin transporteret fra et EU-land til et andet. Danmark stod alene for 42 procent af det antal.Foto: Christof Herrmann/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Danmark vil gerne begrænse de lange transporter af levende dyr i Europa, men regeringens eget forslag til en løsning vil kun ramme en lille brøkdel af grisene i den danske svineproduktion.

Det viser en opgørelse fra Fødevarestyrelsen, som Altinget har fået aktindsigt i.

Hvis man mener, at lange transporter er dårlig dyrevelfærd, hvorfor så forbyde dem for en dyregruppe, som stort set ikke bliver udsat for lange dyretransporter?

Ditte Erichsen
Dyrlæge og projektleder for dyretransportområdet, Dyrenes Beskyttelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024