Veteraner, Arktis og kritisk infrastruktur står på dagsordenen i andet halvår

DAGSORDEN: Veteranindsatsen skal have et serviceeftersyn, der skal lovgives om kritisk infrastruktur og der skal bruges penge på arktiske kapaciteter i andet halvår. 

Foto: 2. Eskadre / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Det vigtige bliver, at politikerne lægger en rød tråd for investeringerne, og ikke bare investerer i blinde.

Når forsvarsministeren, forsvarsordførerne og de øvrige politikere kommer tilbage fra sommerferie i august, så vil de starte andet halvår af dette særlige ”corona-år” med at se på indsatsen for de danske veteraner.

I november sidste år satte forsvarsminister Trine Bramsen (S) nemlig gang i en evaluering af veteranindsatsen, som til august vil blive forelagt forsvarsforligskredsen. Dansk Folkeparti har netop fremlagt en række konkrete forslag til at forbedre indsatsen, ligesom evalueringsarbejdet sandsynligvis også vil pege på en række forbedringsforslag.

I august vil der også blive bundet sløjfe på sagen om den tidligere hærchef H.C. Mathiesen og sagen om regnskabsrod i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Her skal landsretten nemlig behandle sagen om hærchefen, der i byretten i Viborg i maj blev idømt 60 dages fængsel for nepotisme og inhabilitet, ligesom Kammeradvokaten afleverer sin redegørelse om ejendomsstyrelsen. Afhængig af hvad Kammeradvokaten kommer frem til, kan der blive et juridisk efterspil. Men politisk vil den sag sandsynligvis blive afrundet med advokatundersøgelsen. 

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00