Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Hvad er ministerens politiske holdning til, at det danske forsvar samarbejder med et transportselskab, der bidrager til Putinregimets statskasse ved at fragte gods gennem Rusland?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1018

Hvad er ministerens politiske holdning til, at det danske forsvar samarbejder med et transportselskab, der bidrager til Putinregimets statskasse ved at fragte gods gennem Rusland?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Svar fra fredag den 7. juni 2024

Det er afgørende, at de virksomheder, som det danske forsvar samarbejder med, efterlever dansk lovgivning, kontraktlige krav vedr. Corporate Social Responsibility (CSR) samt FN- og EU-sanktioner, herunder i forbindelse med transport til/fra og gennem Rusland.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har oplyst, at Forsvaret ikke har fået transporteret – eller rekvireret – transport af gods, materiel eller andet gennem Rusland. Materiel- og Indkøbsstyrelsen oplyser endvidere, at de har tiltrådt en aftale med Deutsche Bahn Cargo AG sammen med det tyske, amerikanske, britiske, franske, belgiske og hollandske forsvar om transport af militært materiel på de tyske jernbaner og for internationale jernbanetransporter med tilknytning til de tyske jernbaner.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024