svarer 
Sophie Løhde

Sundheds- og Ældreudvalget spørger indenrigs- og sundhedsministeren, Sophie Løhde, om kommentar til henvendelsen af 9/2-23 fra Anna-Sofie Bülow Wahlgreen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 13, Spørgsmål 8
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 9/2-23 fra Anna-Sofie Bülow Wahlgreen, jf, B 13 - bilag 1.

Svar fra torsdag den 9. marts 2023
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 9/2-23 fra Anna-Sofie Bülow Wahlgreen, jf, B 13 - bilag 1.” Svar:

Jeg vil først og fremmest gerne takke Anna-Sofie Wahlgreen, der også er hovedstilleren bag borgerforslaget B 13 om et sorgberedskab. Jeg tror, at alle er meget bevæget af den forfærdelige historie, der desværre ligger bag forslaget. Det fortjener stor ros og anerkendelse, at hun i den situation stadig har haft overskud til at stille forslaget, og kæmpe for, at efterladte og pårørende fremover vil opleve et bedre og mere systematiseret tilbud om hjælp.

Forslagsstilleren lægger i henvendelsen blandt andet vægt på behovet for en tidligere og mere forebyggende indsats samt behovet for en langt mere systematisk indsats end i dag. Det er jeg enig i, og for regeringen er det vigtigt, at vi sørger for, at børn der pludselig mister en forælder, bliver grebet tidligt, og får den rigtige hjælp.

Som det også fremgik af min tale til 1. behandlingen af B 13, så findes der allerede en række tilbud og muligheder i lovgivningen i dag. Det er dog ikke ensbetydende med, at jeg mener de eksisterende tilbud og indsatser nødvendigvis er tilstrækkelige, eller at vi ikke kan gøre det bedre.

Det er netop derfor, at der er nedsat en arbejdsgruppe der skal se området grundigt igennem, så vi får afdækket de bedst mulige løsninger. Arbejdsgruppen skal foretage en gennemgang og afdækning af udfordringer og mulige løsninger på tværs af de relevante regler og indsatser på området. Arbejdsgruppen skal også afdække de økonomiske omkostninger ved nye initiativer, herunder evt. ny lovgivning.

Det fremgår endelig af henvendelsen, at forslagsstilleren opfordrer til, at der også inddrages praktiske erfaringer i det videre arbejde. Jeg kan i den forbindelse oplyse om, at arbejdsgruppen er sammensat på tværs af en række organisationer på området, der også omfatter patient- og pårørendeorganisationer, samt repræsentanter fra ./.
0:000:00