Se aftalen: Sådan vil partier sikre renere luft til danskerne

Skærpelse af miljøzoner i de større byer, forbud mod ældre brændeovne og mere skov i hovedstaden. Det er nogle af hovedpunkterne i den aftale om grønnere og renere byer, som regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten har indgået mandag aften. Få overblik over aftalen her.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten er mandag aften blevet enige om ny aftale om, der skal sikre renere luft i byerne, mere bynær skov og rent drikkevand.

Partierne har i alt afsat 251,7 millioner kroner i perioden 2022-25 til en række forskellige initiativer. Få hele overblikket her.

København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Odense får mulighed for lokalt at skærpe de nuværende miljøzoner med krav til dieselpersonbiler uden partikelfilter. Det er fortsat op til de fem bykommuner at fastsætte den geografiske udstrækning af deres miljøzone inden for kommunegrænsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024