Affaldsbranchen er tryggere ved fremtiden

INTERVIEW: Men farerne lurer stadig derude, fortæller direktør Jacob Hartvig Simonsen i et interview med Altinget. Her forsøger han blandt andet at tilbagevise billedet af affaldssektoren som tung og ineffektiv.

Direktør i Dansk Affaldsforening Jacob Hartvig Simonsen vurderer, at den politiske fremtid for affaldsbranchen generelt er lys.
Direktør i Dansk Affaldsforening Jacob Hartvig Simonsen vurderer, at den politiske fremtid for affaldsbranchen generelt er lys.
Klaus Ulrik Mortensen

Jeg husker, da regeringen i 1992 indførte et forbud mod deponering af affald, som betød, at erhvervslivet pludselig fik svært ved at skille sig af med affaldet. Det førte så vidt, at en flok lastbiler i sommeren 1992 ved en demonstration lossede affaldet af foran Christiansborg.

Jacob Hartvig Simonsen
Direktør Dansk Affaldsforening

Da Altinget i slutningen af marts sank ned i skummøblerne i Dansk Affaldsforeningens kreative mødelokale, var tonen i direktør Jacob Hartvig Simonsens stemme hårdere end normalt.

Gjorde regeringen alvor af truslen om at liberalisere affaldssektoren, risikerede man at smadre en branche, som i udlandet igen og igen roses som et eksempel til efterfølgelse.

Hvad skulle der ske med de mange milliarder, som kommunerne havde investeret i forbrændingsanlæggene? Og var det i virkeligheden liberalisering for liberaliseringens skyld uden tanke på konsekvenserne?

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00