Europa-Parlamentet kaster sig ind i teknologikapløb med USA og Kina: Flertal godkender grøn industripakke

Industripakke skal styrke grønne teknologier i EU ved blandt at sikre hurtigere godkendelsesprocedurer. Loven bliver af dansk erhvervsliv kaldt et skridt i den rigtige retning – men der er stadig behov for flere tiltag, lyder det.

Vindenergi er en ud af mange teknologier, der er omfattet af EU's grønne industripakke. I 2030 skal mindst 40
procent af klimateknologierne være fremstillet i EU, lyder målet.
Vindenergi er en ud af mange teknologier, der er omfattet af EU's grønne industripakke. I 2030 skal mindst 40 procent af klimateknologierne være fremstillet i EU, lyder målet.Foto: Lino Mirgeler/AP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

En ny lov skal nu ændre på, at EU har svært ved at følge med USA og Kina, når det kommer til udviklingen af grønne teknologier.

Et flertal i Europa-Parlamentet stemte torsdag for den såkaldte Net Zero Industry Act, der er en pakke af initiativer, som har til formål at støtte EU’s grønne industri.

Lovgivningen bliver betragtet som EU's modsvar til USA's markante investeringer i vedvarende energi og Kinas statsstøtte til sine grønne industrier.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024