Carl Aage Dahl direktør for IDA

JOBSKIFTE: Tidligere administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Carl Aage Dahl, har fået nyt job. Han skal fremover være administrerende direktør for Ingeniørforeningen IDA.
Foto: Landbrug & Fødevarer
Anne Justesen

Carl Aage Dahl mistede i maj i år sit job som administerende direktør for Landbrug & Fødevarer. Efter tre år på posten blev han udskiftet med forhenværende forsvarsminister Søren Gade (V).

Men nu har Carl Aage Dahl fået nyt job som administerende direktør for Ingeniørforeningen IDA.

Han ser frem til at udvikle IDA og tage fat på både udfordringer og muligheder, som ligger i ingeniørfagene:

"Danmark og hele verden står over for nogle markante udfordringer i de kommende årtier, både i forhold til klima, miljø, energi, transport, fødevarer og sundhed. Det er i høj grad ingeniørerne og de beslægtede erhverv, der skal finde løsningerne på mange af de globale udfordringer. Det vil give ingeniørfagene en helt anden central rolle i samfundsdebatten i de kommende år. Jeg glæder mig derfor meget til at være med til at videreudvikle IDA som det naturlige samlingspunkt for alle dem, der om nogen kommer til at gøre en forskel i skabelsen af løsninger til bæredygtig vækst," siger Carl Aage Dahl i en pressemeddelelse.

Fakta
IDA har knap 89.000 medlemmer og varetager både ansattes, lederes og selvstændiges interesser inden for løn og ansættelse, arbejdsmarked, erhvervspolitik, kompetence, karriere og uddannelse, arbejdsmiljø, teknologi og forskning.

Kilde: IDA.dk

Stærk strategisk profil
IDAs formand, Frida Frost, ser også frem til samarbejdet:

"Carl bliver en stor gevinst for IDA. Han har bevist, at han er stærk til både den strategiske tænkning og til at implementere strategierne og lede de forandringer, der skal følge. Og dertil skal lægges en særdeles veludviklet sans for interessevaretagelse samt et rigtig godt netværk både i Danmark og på globalt plan," siger Frida Frost i en pressemeddelelse.

IDA vedtog sidste år en ny vision, som skal udvikle foreningen til en global og virtuel forening, der står til rådighed for medlemmerne uanset tid og sted. Samtidig ønsker IDA også at stå stærkere i den politiske debat om vækst og udvikling i Danmark. Frida Frost ser frem til, at Carl Aage Dahl kan bidrage til denne målsætning:

Jeg glæder mig derfor meget til at være med til at videreudvikle IDA som det naturlige samlingspunkt for alle dem, der om nogen kommer til at gøre en forskel i skabelsen af løsninger til bæredygtig vækst.

Carl Aage Dahl
Ny adm. direktør for IDA

"Som led i vores vision vil vi samtidig placere IDA stærkere i den politiske debat om vækst og udvikling i det danske samfund, og om hvordan vi kan bruge nye teknologier til at løse samfundsmæssige udfordringer - både i Danmark og globalt. Jeg glæder mig meget til, at Carl sætter sig i spidsen for de forandringer, vi først lige har taget hul på," siger Frida Frost.

Carl Aage Dahl tiltræder sin nye stilling onsdag 3. oktober.

Dokumentation
Carl Aage Dahls CV

Født 1. februar 1960

Uddannelse: HD i organisation og cand.agro.

• 2009-2012 Adm. direktør for Landbrug & Fødevarer
• 2003-2009 Adm. direktør for Dansk Landbrug
• 1996-2002 Adm. direktør for Landboforeningerne
• 1991-1996 Kontorchef i De Danske Landboforeninger
• 1983-1991 Ansat i De Danske Landboforeninger
• 1979-1981 Ansat i Venstre Ungdoms Landsorganisation

Sad desuden i Det økonomiske Råd og Det miljøøkonomiske Råd 2011-2012.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Aage Dahl

Adm. direktør, Ingeniørforeningen
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1985), HD (1983)

0:000:00