Energistyrelsen går i "early warning": Disse 57 virksomheder er særligt udsatte ved gaskrise

Energistyrelsen skærper gasberedskabet og går i "early warning", efter Rusland har reduceret gasleverancer til Tyskland betydelig. Indtræffer en gasforsyningskrise på tværs af Europa, kan en række danske virksomheder risikere at få lukket for gassen.

57 virksomheder er ikke garanteret at få gas i tilfælde af en større forsyningskrise. Nu øger Energistyrelsen kriseberedskabet. 
57 virksomheder er ikke garanteret at få gas i tilfælde af en større forsyningskrise. Nu øger Energistyrelsen kriseberedskabet. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Lærke Møller HansenMorten Øyen

Energistyrelsen øger kriseberedskabet og gå i "early warning" grundet en betydelig reduktion i gas-flowet fra Rusland. Dermed er et scenarie, hvor en lang række danske virksomheder helt eller delvist kan få stoppet for leverancen af gas, rykket nærmere. 

Vi har haft tæt dialog med erhvervslivet om, hvem der kan bidrage i en krise.

Martin Hansen
Vicedirektør, Energistyrelsen

Helt konkret er mængden af gas, der er leveret fra Rusland til Tyskland reduceret med 60 procent over de seneste dage. Danmarks gasforsyning leveres i stor stil fra Tyskland. 

"Det er en alvorlig situation vi står i, men jeg vil også gerne understrege, at selvom Danmark nu er i early warning, så står vi ikke i en forsyningskrise," siger siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i en  pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024