Grønne organisationer vil have Folketinget til at droppe ny lov om CO2-lagring

Forslaget om at ændre havmiljøloven, så det bliver muligt at lagre CO2 under havbunden, vækker bekymring hos miljøorganisationer. Det bør ”tages af bordet”, lyder det. Tirsdag skal Folketinget behandle lovforslaget.

Udtjente olie- og gaslagre i Nordsøen skal bruges til at lagre CO2, hvis det står til regeringen. Miljøorganisationer er skeptiske.
Udtjente olie- og gaslagre i Nordsøen skal bruges til at lagre CO2, hvis det står til regeringen. Miljøorganisationer er skeptiske.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Det er potentielt miljøpolitisk Danmarkshistorie, der blev taget hul på, da Folketinget tirsdag begyndte lovgivningsarbejdet bag lagring af CO2 under havbunden.

Vedtagelse af forslaget vil føre til et brud på det ellers i dansk miljøpolitik grundfæstede princip om ikke at bruge undergrunden til deponering af affald, og om at forurening bør bekæmpes ved kilden.

Levende Hav, Høfde 42-gruppen, VedvarendeEnergi og NOAH
Miljøorganisationer

Og det har fået en række grønne organisationer til at hejse det røde flag.

De ønsker Folketinget holder fast i den nuværende havmiljølov, der i dag forhindrer, at der kan transporteres og dumpes affald og stoffer i havet og under havbunden.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00