Her er anbefalingerne til fremtidens elregulering

ANBEFALINGER: En ny økonomisk regulering af netvirksomhederne og tiltag til mere konkurrence på elmarkedet er nogle af anbefalingerne fra udvalget for El-reguleringseftersynet. Få et overblik her.

El-reguleringsudvalget har fremlagt sine anbefalinger til fremtidens el-regulering.
El-reguleringsudvalget har fremlagt sine anbefalinger til fremtidens el-regulering.Foto: gsbrown99/flickr
Morten Øyen
Fakta
El-reguleringsudvalget
Regeringen nedsatte i 2012 et eksternt udvalg, som har haft til opgave at stå for et dybdegående eftersyn af reguleringen af den danske elforsyningssektor. Eftersynet, der er en opfølgning på energiaftalen af 22. marts 2012, skal sikre, at elsektoren fremadrettet har de rette incitamenter til at sikre grøn omstilling, omkostningseffektivitet, effektiv konkurrence og forbrugerbeskyttelse.

Kilde: Energistyrelsen

El-reguleringsudvalget har efter to års arbejde afsluttet sit eftersyn af reguleringen af den danske elforsyningssektor og har afleveret 16 hovedanbefalinger samt 100 konkrete anbefalinger og vurderinger til regeringen.

Overordnet foreslår udvalget en ny økonomisk regulering af de monopolregulerede netvirksomheder, som i højere grad skal give selskaberne mulighed for at foretage investeringer i distributionsnettet og tilpasse sig et marked med mere vedvarende energi.

Den nye regulering af netselskaberne bygger overordnet på en indtægtsrammeregulering, som med nogle klare rammer skal give netvirksomhederne større råderum til selv at beslutte, hvordan nettene drives bedst muligt.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00