Navneforandring frygtes at koste Energitilsynets uafhængighed

TILSYN: Ny lov omdøber Energitilsynet til Forsyningstilsynet. Loven afskaffer bestyrelsen og placerer magten hos en direktør, som skal arbejde tæt sammen med ministeren. Det får advarselslamperne til at blinke hos en række brancheorganisationer.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Klaus Ulrik Mortensen

En afskaffelse af selve tilsynet medfører alt andet lige en risiko for, at kvaliteten af Forsyningssekretariatets afgørelser vil falde fremover, og brancheforeningerne anbefaler i stedet – også i lyset af opretholdelse af Forsyningstilsynets uafhængighed – at der fortsat bør være en organisering med en bestyrelse.

Høringssvar
Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme, Danske Vandværker

Et politisk flertal besluttede på bagkant af flere års møgsager i efteråret 2017, at Energitilsynet skulle skifte navn til Forsyningstilsynet.

Og samtidig skulle tilsynet undergå en tiltrængt reformering, som sætter hastigheden på sagsbehandling op og sikrer et smidigere og mere forbrugerorienteret tilsyn.

“Vi har brug for et tilsyn, som er effektivt og hele tiden holder et vågent øje med sektoren og hjælper med at udvikle reguleringen, så den fremmer effektiviseringer, teknologiudvikling og en omkostningseffektiv grøn omstilling,” sagde forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) til Altinget i oktober 2017.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00