Nye tal: Betonløsninger fire gange dyrere end grøn klimatilpasning

RABAT: Evaluering af kommunernes planer for klimatilpasning viser, at der er store summer at spare på såkaldt grønne projekter. Men også at beredskabet mod oversvømmelser mange steder er mangelfuldt.

Foto: Kent Andersen/privat
Klaus Ulrik Mortensen

Afsættet for arbejdet var, at kommunerne skulle kortlægge risikoen for oversvømmelse fra alle kilder. Og i det omfang, at det ikke er sket, er opgaven ikke løst fuldt ud. Men da kommunerne gik i gang med arbejdet i 2013, skulle de starte helt fra scratch, og i det perspektiv mener jeg, at der er grund til at være tilfreds.

Katrine Rafn
Kontorchef, Miljøstyrelsen

Det kommer næppe som en overraskelse, at det er billigere at oversvømme en fodboldbane end at grave tonstunge betonrør ned i undergrunden.

Men præcis hvor meget billigere er nu dokumenteret med en evaluering fra Miljøstyrelsen. Evalueringen fæstner blikket på de klimatilpasningsplaner, som aftalen om kommunernes økonomi for 2013 påbød kommunerne at få udarbejdet.

Heraf fremgår det, at projekter, der benytter nye regler for medfinansiering af klimatilpasning til grønne overfladeløsninger og rekreative arealer, blot koster en fjerdedel af traditionelle løsninger som underjordiske rør og bassiner.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00