Radikal EU-profil er "forbløffet" over manglende forståelse for EU's klimapolitik i Danmark: "Det er altså i Bruxelles, det foregår"

Klimapolitik i Danmark er alt for nationalt, mener Radikales europaparlamentsmedlem Morten Helveg Petersen. Han opfordrer danske organisationer, virksomheder og embedsmænd til i endnu større grad at søge mod byen, hvor klimaforandringerne ifølge ham bekæmpes mest effektivt, nemlig Bruxelles.

Morten Helveg Petersen har siddet i Europa-Parlamentet for Radikale Venstre siden 2014. Han har tidligere siddet i Folketinget og været direktør i Foreningen af Danske Interaktive Medier.
Morten Helveg Petersen har siddet i Europa-Parlamentet for Radikale Venstre siden 2014. Han har tidligere siddet i Folketinget og været direktør i Foreningen af Danske Interaktive Medier.Foto: Europa-Parlamentet
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Det er foruroligende, hvor meget vigtig politik fra EU-bygningerne i Bruxelles der aldrig finder vej til den offentlige debat i Danmark.

Det mener europaparlamentsmedlem Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre.

"Det er forbløffende, hvor lidt forståelse der er for det, der sker her i byen, hos danske virksomheder og organisationer, der arbejder med det grønne," siger EU-politikeren og slår ud med armene på sit kontor i Europa-Parlamentet i Bruxelles.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024