Rapport: Cevea leder forgæves efter gode eksempler på privatisering

EFFEKTIVISERING: Et blik på de europæiske forsyningssektorer har vist tænketanken Cevea, at der med privatisering ofte følger prisstigninger. Ingen har fundet den rigtige løsning, siger politikchef Kasper Fogh.

Både Kasper Fogh, David Gibson og Orla Østerby (K) er enige om, at den danske forsyningssektor er en succeshistorie.
Både Kasper Fogh, David Gibson og Orla Østerby (K) er enige om, at den danske forsyningssektor er en succeshistorie.Foto: Colourbox
Kasper Kaasgaard

Det har vist sig at være en succes at have folkevalgte i bestyrelserne. Vi kan se, at priserne er lave, at forsyningssikkerheden er høj, og pengene forsvinder ikke andre steder hen.

Kasper Fogh
Politik- og kommunikationschef, Cevea

Rundt om i Europa og Nordamerika tager lokalpolitikerne ansvaret for forsyningsselskaberne tilbage.

Det er et af hovedbudskaberne i en ny rapport fra centrum-venstretænketanken Cevea. Hvor borgelig-liberale Cepos i sidste uge kom med en rapport om de stigende vederlag for poster i de kommunale forsyningsselskaber, har Cevea set på et af alternativerne, nemlig privatisering.

Og de har fundet 802 genkommunaliseringer (altså tilbagetagning af opgaver til det kommunale) siden årtusindeskiftet. Det er opgaver, der enten har været privatiseret, udliciteret eller lavet til offentligt-private samarbejder.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00