Regeringen afsætter 128 millioner til energilagring

PULJE: Regeringen afsætter en ny pulje på 128 millioner kroner til udvikling af teknologier til energilagring. Dansk Industri bifalder initiativet.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) indviede tidligere på måneden Danmarks største havvindmøllepark, Horns Rev 3, i Hvide Sande. 
Klimaminister Dan Jørgensen (S) indviede tidligere på måneden Danmarks største havvindmøllepark, Horns Rev 3, i Hvide Sande. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

For at kunne nå vores ambitiøse mål for den grønne omstilling skal vi investere massivt i udviklingen af fremtidens teknologier. Det gør vi blandt andet med den her pulje.

Dan Jørgensen (S)
Klima-, energi- og forsyningsminister

Danmark skal blive bedre til at udnytte vedvarende energi.

Det mener regeringen, der derfor har afsat 128 millioner kroner i en ny pulje til at udvikle teknologier og løsninger, som i højere grad gør det muligt at lagre eller konvertere strøm fra særligt vind- og solenergi.

"For at kunne nå vores ambitiøse mål for den grønne omstilling skal vi investere massivt i udviklingen af fremtidens teknologier. Det gør vi blandt andet med den her pulje. De projekter, vi støtter her, skal muliggøre udnyttelsen af det kæmpe potentiale, der ligger i vedvarende energi og er et vigtigt skridt på vejen til 2030" siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00