Regeringens udspil bekymrer mulige CO2-fangstoperatører: Vi risikerer kun at få CO2-lagring i Nordsøen

En række store fjernvarmeselskaber er bekymret for, at rørene til at fragte CO2 til lagring ikke bliver bygget klogt og placeres forkert. CO2-lagring vil være billigere til lands end til havs, lyder det. Partier tager bekymring med til forhandlinger.

ARC med Amager Bakke er sammen med Hofor og 12 andre fjernvarmeselskaber og mulige CO2-fangstoperatører kritiske over for regeringens udspil til CO2-fangst og lagring. De efterlyser etablering af en fælles rørinfrastruktur på land.
ARC med Amager Bakke er sammen med Hofor og 12 andre fjernvarmeselskaber og mulige CO2-fangstoperatører kritiske over for regeringens udspil til CO2-fangst og lagring. De efterlyser etablering af en fælles rørinfrastruktur på land.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Når klimaminister Lars Aagaard (M) torsdag genoptager forhandlingerne om CO2-fangst og lagring, bliver det til kritik af regeringens udspil som baggrundsmusik.

En række af landets mulige CO2-fangstoperatører i fjernvarmesektoren mener nemlig, at regeringens udspil mangler en helt central brik: Etablering af en fælles rørinfrastruktur på land.

CO2-lagring vil være billigere til lands end til havs.

Charlotte Søndergren
Direktør for Forsyningsstrategi & Vind i Hofor

Ifølge regeringen skal CO2-fangst og lagring skaffe reduktioner på mindst 3,2 millioner ton til klimamålet i 2030. Men skal det ske klogt og billigst kræver det en fælles rørinfrastruktur, som leder CO2’en hen til lagrene i dansk jord.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00