S-minister kobler knivdrama på folkeskole sammen med integrationsproblemer

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad koblede under en folketingsdebat fredagens hændelse med knivtrusler på en folkeskole i Aarhus sammen med integrationen af ikke-vestlige indvandrere i Danmark. Politiet har ikke oplyst gerningsmændenes etnicitet. 

Martin Mauricio

En gruppe unge mænd gik fredag ind på en folkeskole i Aarhus, hvor de truede en elev med kniv og udviste voldelig adfærd over for andre elever.

Det har skolelederen for Katrinebjergskolen i Aarhus Nord, Christian Hellum, bekræftet over for DR Østjylland.

Ifølge Ekstra Bladet modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om hændelserne klokken 09.43 fredag formiddag. 

Samtidig var der møde i folketingssalen, hvor Dansk Folkeparti havde indkaldt til en forespørgselsdebat om regeringens værdipolitik "med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen".

Her indtog udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) klokken 12.45 talerstolen for at afslutte debatten.

Læs også

Det valgte han at gøre med en perspektivering til situationen i Aarhus, til trods for at Østjyllands Politi ikke har oplyst gerningsmændenes etnicitet.

"Mens vi har siddet og diskuteret det (integrationsudfordringer, red.), så er det sådan, at i Aarhus er der fire børn, som er gået ind på en skole, har knivstukket andre – stor ballade – i et skoledistrikt, hvor der er stor andel med udenlandsk baggrund," lød ordene fra ministeren.

Du kan se ministerens fulde udtalelse i videoen øverst i artiklen.

Østjyllands Politi oplyser til Altinget, at der ikke er nogen, der er blevet stukket med en kniv. Der er en elev, der er blevet truet med en kniv, siger Jakob Christiansen fra politikredsens pressetjeneste.

Han bekræfter samtidig, at Østjyllands Politi ikke har offentliggjort gerningsmændenes etnicitet.

"Vi har en god idé om, hvem gerningsmændene er, og derfor har vi ikke udsendt et signalement eller en beskrivelse af dem," siger han.

Opdatering 6. april klokken 14.02: Altinget har forsøgt at få en kommentar fra Kaare Dybvad om, hvilke oplysninger han lægger til grund for at koble hændelsen sammen med integrationsudfordringer. Vi har også spurgt, om ministeren vil beklage at have givet forkerte informationer om hændelsen fra Folketingets talerstol. Ministeren har ikke ønsket at besvare spørgsmålene.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024