Samira Nawa
 svarer 
Lars Aagaard Møller

Hvad forventes den gennemsnitlige opvarmningsomkostning at være for en typisk husstand med gasfyr, varmepumpe og fjernvarme i 2030?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, Spørgsmål 417

Vil ministeren redegøre for, hvad den gennemsnitlige opvarmningsomkostning forventes at være for en typisk husstand med gasfyr, varmepumpe og fjernvarme i 2030, når der tages højde for både den forventede fremtidige pris på el, gas, biomasse m.v. og omkostninger til tariffer og afgifter?

Svar fra mandag den 10. juni 2024

For gennemsnitlige opvarmningsomkostninger for forskellige varmeforsyningsløsninger henvises til afrapporteringen fra NEKST-arbejdsgruppen Farvel til gas i danske hjem, som kan findes her. I de beregningstekniske eksempler som fremgår af afrapporteringen (figur 4, side 12) skønnes de årlige omkostninger for et standardhus med hhv. gasfyr, varmepumpe og fjernvarme, hvor varmeforsyningsløsningen tages i anvendelse fra 2025.

Det skal i den forbindelse bemærkes, at de beregningstekniske eksempler er beregnet med udgangspunkt i Klimastatus og -fremskrivning 2023, hvilket bl.a. betyder, at der ikke er taget højde for ETS2. Det bemærkes ligeledes, at der i de beregningstekniske eksempler er antaget, at den nuværende varmeforsyningsløsning er udtjent, og at der investeres i en ny varmeforsyningsløsning, som tages i anvendelse fra 2025. Såfremt at man har en fungerende varmeforsyningsløsning kan de relative omkostninger ved opvarmningsformerne være anderledes. Hvis varmeforsyningen tages i anvendelse på et andet tidspunkt f.eks. i 2030, kan de årlige omkostninger ligeledes afvige fra hvad der er skønnet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024