Signe Munk
 svarer 
Lars Aagaard Møller

Vil ministeren kommentere på den forhøjede energispareforpligtelse?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1025

Vil ministeren belyse, hvorfor indfrielse af den forhøjede energispareforpligtelse ikke indgår i høringsudkastet til Danmarks nationale energi- og klimaplan (NECP), udsendt den 21. maj, når ministeren i svar på spørgsmål nr. S 881 har tilkendegivet, at implementeringen vil blive udmeldt i forbindelse med NECP, som afleveres til EU-Kommissionen ved udgangen af juni 2024?
Skriftlig begrundelse:
Ministeren svarede den 3. maj 2024 på spørgsmål nr. S 881 bl.a., at »Regeringen forventer, at Danmarks indfrielse af den forhøjede energispareforpligtelse vil blive udmeldt i forbindelse med ajourføringen af Danmarks nationale energi- og klimaplan (NECP), der skal afleveres til Kommissionen ved udgangen af juni 2024.« Af høringsudkast til NECP, som er udsendt den 21. maj, fremgår imidlertid ingen udmelding om, hvordan Danmark vil indfri energispareforpligtelsen. I stedet henvises der til, at dette vil indgå i den endelige ajourføring af NECP’en, som indrapporteres til EU-Kommissionen ved udgangen af juni 2024.

Svar fra torsdag den 6. juni 2024

Svaret er kommet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024