Om  
Mads Fuglede

Tidligere V-profil vil være borgmester i Danmarks største kommune

Danmarksdemokraternes folketingsmedlem Mads Fuglede går efter borgmesterkæden i Ringkøbing-Skjern ved kommunalvalget i 2025. Han forlod Venstre i marts.

I marts 2024 skiftede Mads Fuglede fra Venstre til Danmarksdemokraterne med den begrundelse, at han er imod Venstres position i spørgsmålet om en CO2-afgift på landbruget.
I marts 2024 skiftede Mads Fuglede fra Venstre til Danmarksdemokraterne med den begrundelse, at han er imod Venstres position i spørgsmålet om en CO2-afgift på landbruget.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

For få måneder siden meldte Mads Fuglede sig ind i Danmarksdemokraterne. Og nu tager han endnu et stik hjem mod sit gamle parti, Venstre.

Ved det kommende kommunalvalg i 2025 stiller han nemlig op som borgmesterkandidat i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Dermed går han efter at vælte Venstre af tronen i den vestjyske kommune, der ellers har bestridt borgmesterposten siden strukturreformen i 2007.

Det skriver Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Læs også

Lykkedes han med at vriste borgmesterkæden af sin gamle partikammerat Hans Østergaard, vil Mads Fuglede opgive sin plads i Folketinget.

"Jeg er glad for at være i Folketinget og for at repræsentere DD (Danmarksdemokraterne, red.) i Folketinget. Men der er en meget, meget voldsom debat om energipolitikken i Ringkøbing-Skjern Kommune, som gør, at jeg synes, jeg også må lægge mine kræfter i at få en ny retning på den," siger han.

Såfremt han vælges til menigt byrådsmedlem, fortsætter han ligeledes på Christiansborg, lyder det.

Mads Fuglede, der selv er bosat i Ringkøbing-Skjern Kommune, fortæller i et interview med Weekendavisen om de store energiprojekter, der splitter lokalbefolkningen i to. Det er kommunens energipolitik, danmarksdemokraten vil sætte en ny retning for.

"Absurd grådighed styrer mange af projekterne. Folk får dollartegn i øjnene," som han siger til Weekendavisen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Fuglede

MF (DD)
cand.mag. i historie og filosofi (Aarhus Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024