Charlotte Broman Mølbæk
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Mener ministeren, at TV2 agerer inden for rammerne af medieaftalens ånd, når de nægter afholdelsen af lokale storskærmsarrangementer?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1011

Mener ministeren, at TV2 agerer inden for rammerne af medieaftalens ånd, f.eks. om at »Public service skal samle os omkring et fælles udgangspunkt i dansk kultur, samfund og historie«, når de nægter afholdelsen af lokale storskærmsarrangementer uden enormt store betalinger til et public service-medie?
Skriftlig begrundelse:
Der henvises til Medieaftale for 2023-2026: Samling om frie medier og stærkt dansk indhold, side 8.

Svar fra onsdag den 29. maj 2024

Jeg har generelt forståelse for, at TV 2, der skal levere public service på kommercielle vilkår, er nødt til at tage betaling fra andre kommercielle aktører, når de vil vise TV 2s kampe.

Man skal huske på, at TV2 har betalt i dyre domme for rettighederne. Det er et stort greb i lommen – også for en stor kanal som TV 2.

Jeg er glad for, at TV 2 har meldt ud, at kommuner, idrætsforeninger og andre ikke kommercielle aktører kan holde storskærmsarrangementer, og at TV 2 vil lempe på den hidtidige maksimumsgrænse på 800 mennesker.

Jeg kan også forstå, at TV 2 nu vil tillade storskærmsarrangementer inden for en 5 km radius af kanalens arrangement i centrum af København. Det er en glædelig udvikling, der betyder, at danskerne igen i år kan samles omkring fjernsyn og storskærme i alle ender af Danmark.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024