Paneldebat om Papes bandepakke

DEBAT: Hvordan kommer vi rocker- og bandekriminaliteten til livs? Et nyt debatpanel sætter fokus på regeringens udspil til en ny bandepakke. Mød panelet her. 

Regeringen har med "Bander bag tremmer" fremsat 28 tiltag, der skal bekæmpe rocker- og bandekriminalitet.

De politiske forhandlinger er godt i gang, og Altinget spørger derfor et nyt hold af debattører: Hvilke tiltag skal en ny bandepakke indholde? Hvad er godt, og hvad er skidt i regeringens udspil?

Mød panelet her. 

Carolina Magdalene Maier (ALT)
Retsordfører. Carolina Magdalene Maier har været medlem af Folketinget siden valget 2015. Hun er uddannet cand.scient.soc. ved Københavns Universitet. Hun er tidligere centerleder ved Videncenter for Patientstøtte, Region Hovedstaden.

Preben Bang Henriksen (V)
Rets- og grundlovsordfører. Preben Bang Henriksen har været medlem af Folketinget siden 2011. Han er praktiserende advokat (H) og uddannet cand.jur. ved Aarhus Universitet.

Rune Lund (EL)
Retsordfører. Rune Lund har været medlem af Folketinget fra 2005-2007 og igen fra valget 2015. Han er tidligere økonomisk konsulent i Gladsaxe Kommune.

Line Lerche Mørck
Professor i forebyggelse af radikalisering og bandeinvolvering ved DPU, Aarhus Universitet. Hun har de seneste år forsket i fællesskabende aktiviteter i udsatte boligområder samt i bandeinterventioner og processer med at lære at leve et nyt liv efter involvering i rocker-bande-miljøer. I samarbejde med Tina Wilchen Christensen har hun forsket i bevægelser i og på tværs af banderockermiljøet og ekstreme grupperinger.

Kim Østerbye
Formand for Fængselsforbundet. Kim Østerbye er uddannet i Kriminalforsorgen, hvor han har været ansat siden 1981. Han har blandt andet arbejdet i Københavns Fængsler, i Kriminalforsorgens Uddannelsescenter og i Direktoratet for Kriminalforsorgen. I 1995 blev han næstformand i Fængselsforbundets lederafdeling og senere formand.

Henrik Dam
Formand for Det Kriminalpræventive Råd. Henrik Dam er rektor på Syddansk Universitet. Han er uddannet jurist ved Københavns Universitet og har senere taget den juridiske doktorgrad i skatteret. Han har desuden været professor og dekan ved Københavns Universitet.

Kirsten Elisa Petersen
Lektor i psykologi ved DPU. Kirsten Elisa Petersen er uddannet psykolog, ph.d. og er ansat som lektor inden for det lærings- og udviklingspsykologiske område.

Forrige artikel Alternativet: Papes bandepakke er dyr symbolpolitik Alternativet: Papes bandepakke er dyr symbolpolitik Næste artikel Forsvarsadvokat: Gældssanering kan fremme resocialisering af kriminelle Forsvarsadvokat: Gældssanering kan fremme resocialisering af kriminelle