Altinget kårer årets aftaler, aflysninger og skrækeksempler

ÅRSKAVALKADE: Hvad har McKinsey, forsyningsstrategien, PSO-aftalen, Lex Herning, Energikommissionen og Donald Trump tilfælles? De er seks af årets mest markante begivenheder på energi- og forsyningsområdet. Og derfor fortjener de dette tilbageblik.

Foto: Jonathan Ernst/Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Morten ØyenKlaus Ulrik Mortensen

Årets regnestykke
Intet styrker sammenholdet mere end en stærk fjende. Og en sådan fik forsyningssektoren, da nyheden om McKinseys hemmelige regnestykke vækkede branchedirektørerne i begyndelsen af august.

Hele 7,1 milliarder kroner lød de årlige besparelser på i 2025. Logikken var den simple, at hvis alle gjorde som de bedste, ville vi snart alle sammen få flere penge mellem hænderne. Og så foreslog slipsene endda, at der var endnu flere penge at hente, hvis man liberaliserede arbejdet fra affaldsforbrænding til vand- og fjernvarmeforsyning.

Nyheden affødte også en del begrebsforvirring. Nogle talte vedholdende om, at regeringen med Lars Christian Lilleholt (V) i spidsen ville tvangsprivatisere forsyningssektoren. Andre pegede på deres egne historik og sagde, at hvis bare I gør som os, skal det hele nok gå.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024