Signe Munk
 svarer 
Morten Bødskov

Hvad mener ministeren om efterspørgslen på de energieffektive teknologier og den afledte danske eksport?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1028

Mener ministeren, at en eventuel dansk brug af notificering af eksisterende energiafgifter for at leve op til energispareforpligtelsen i det reviderede energieffektivitetsdirektiv vil have positiv eller negativ betydning for efterspørgslen på de energieffektive teknologier og den afledte danske eksport?
Skriftlig begrundelse:
Danmarks styrkeposition inden for de energieffektive teknologier betyder, at Danmark med implementeringen af det reviderede energieffektivitetsdirektiv efter hensigten kan se frem til en øget dansk eksport på op til 100 mia. kr. frem mod 2030. I den seneste eksportanalyse for energiteknologi er den energieffektive sektor Danmarks største eksportvare inden for energiteknologi og i vækst, mens de resterende sektorer falder.

Svar fra torsdag den 6. juni 2024

Svaret er kommet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024