Borgmestre om høj, højere og højeste kommuneskat: Dyrt at være fattig, vi er ikke i mål og økonomien er stadig ude af balance

Mens Langeland har sænket skatten, så har Slagelse og Stevns skruet væsentligt op. Fælles for de tre kommuner er, at de opererer med en udskrivningsprocent noget over landsgennemsnittet og et skattegrundlag noget under. Ikke tilfældigt, siger borgmester.

På Langeland har SF-borgmester Tonni Hansen (tv.) kunnet sænke skatten med 1,5 procentpoint, mens Knud Vincents (V) og Henning Urban Dam Nielsen (S) ( th.) fra henholdsvis Slagelse og Stevns Kommune har taget del i beslutninge om at øge skatten med et helt procentpoint.<br>
På Langeland har SF-borgmester Tonni Hansen (tv.) kunnet sænke skatten med 1,5 procentpoint, mens Knud Vincents (V) og Henning Urban Dam Nielsen (S) ( th.) fra henholdsvis Slagelse og Stevns Kommune har taget del i beslutninge om at øge skatten med et helt procentpoint.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

En skattenedsættelse betyder ikke nødvendigvis en lav skat, mens en skattestigning heller ikke altid sker fra et lavt udgangspunkt.

Sådan er det i hvert fald ikkem hvis man ser på nogle af de kommuner, som har hævet eller sænket skatten hen over de seneste år.

Langeland, Slagelse og Stevns Kommune er tre af de steder, hvor der er skruet relativt meget på skatten siden 2020. Mens Langeland har kunnet sænke skatten med 1,5 procentpoint, har man i såvel Stevns som Slagelse besluttet stigninger på et helt procentpoint.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00