Om  
Kent Max Magelund

Brøndbys borgmester går af

Kent Max Magelund fratræder sin post som borgmester i Brøndby Kommune og bestyrelsesmedlem af kommunalbestyrelsen. Han har valgt at gå på pension.

Kent Magelund stopper som borgmester i Brøndby Kommune og går på pension.
Kent Magelund stopper som borgmester i Brøndby Kommune og går på pension.Foto: Bjarke Maccarthy/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Brøndby Kommune skal på udkig efter en ny borgmester.

Den socialdemokratiske vestegnsborgmester, Kent Max Magelund (S), der har siddet på posten i otte år, efterlader de gyldne borgmesterkæder, da han går på pension.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

Læs også

”Efter moden overvejelse og mange år i kommunalbestyrelsen ønsker jeg nu at lade mig pensionere, mens helbredet stadig er til det. Både fra jobbet som borgmester og som medlem af kommunalbestyrelsen,” skriver han i opslaget og fortsætter:

”Det har været fantastisk at slutte sit arbejdsliv i den kommune, jeg næsten er vokset op i fra barnsben, samt også haft job samme sted i 37 år som lærer.”

Han stopper 31. maj 2024. Det skyldes, at han ønsker, den næste borgmester skal have gode forudsætninger for at kunne nå at få indsigt i alle sager inden næste kommunalvalg i 2025.

Kent Max Magelund blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i 2009 for Socialdemokratiet og overtog borgmesterposten fra Ib Terp 1. marts 2016.

I løbet af sin tid som borgmester har Kent Magelund blandt andet sat sit aftryk på kommunalbestyrelsens strategi ”Brøndby 2030” med fem fokusområder, der blev udarbejdet i kommunalbestyrelsen i 2020.

Kent Max Magelund har desuden en baggrund som lærer, idrætskonsulent og idrætsmand. Han har i sin tid hos Brøndby Kommunes bestyrelse siddet i forskellige udvalg - heriblandt Økonomiudvalget og Idræts- og Fritidsudvalget.

Den socialdemokratiske gruppe har nu til opgave at finde en ny borgmesterkandidat, som formelt bliver valgt på Kommunalbestyrelsesmødet den 22. maj.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kent Max Magelund

Afgående borgmester (S) (31/5-2024), Brøndby Kommune
folkeskolelærer

0:000:00