Flygtninge sender kommuner på kollisionskurs med budgetlov

RUNDSPØRGE: Flere borgmestre melder sig parat til at sprænge den lokale serviceramme for at undgå, at udgifter til flygtninge skal føre til besparelser på andre velfærdsområder.

På trods af meldinger om en midlertidig opbremsning i krigen i Syrien fortsætter flygtninge med at komme til Europa. Hvor mange der vil søge asyl i Danmark, er uvist.
På trods af meldinger om en midlertidig opbremsning i krigen i Syrien fortsætter flygtninge med at komme til Europa. Hvor mange der vil søge asyl i Danmark, er uvist.Foto: Erik Refner/Scanpix
Kim Rosenkilde

Vi har for første gang i vores historie – desværre – ingen problemer med at overholde vores serviceramme.

Jens Ive (V)
Borgmester i Rudersdal Kommune

Omkostninger til at tage imod det uventede høje antal flygtninge i 2016 skal ikke gå ud over andre dele af den kommunale velfærd.

Det er i hvert fald holdningen blandt flere borgmestre, der siger, at de er parate til at overskride servicerammen for deres kommune som følge af den ekstraordinære situation.

I en rundspørge Altinget har foretaget, svarer 12 borgmestre, at merudgifterne til flygtninge risikerer at bringe deres kommune på kollisionskurs med servicerammen.

Dokumentation

Om rundspørgen

Altinget har gennemført rundspørgen som et spørgeskema på nettet, der er sendt ud til alle landets borgmestre i perioden 3. til 7. marts.

49 har svaret, hvilket svare til hver anden af landets borgmestre.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00