Forhandlingerne for de regionalt ansatte er brudt sammen

OK18: Så brød også forhandlingerne om de regionalt ansattes overenskomster sammen. Sygeplejersker, socialpædagoger og andre faggrupper holder nu møde om strejkevarsel.

Forhandlingerne mellem Danske Regioner og de relevante fagforeninger er brudt sammen tirsdag eftermiddag.

Det siger de regionalt ansattes forhandlingsleder, Grete Christensen, til TV 2 og flere andre medier efter næsten fire timers forhandlinger.

”Det er de, fordi rammen ikke svarer til det, vi havde forventet i forhold til reallønsudviklingen for vores medlemmer,” siger Grete Christensen om den økonomiske ramme, arbejdsgiverne har foreslået.

Om det videre forløb oplyser hun, at de offentlige fagforeninger nu vil mødes og træffe beslutning om strejkevarsel.

”Og så skal vi nok til at gøre vores konfliktvarsler klar,” siger Grete Christensen, som også er formand for Dansk Sygeplejeråd.

"Det er nyttesløst"
Sammenbruddet var helt forventet, efter at statens forhandlinger brød sammen fredag og forhandlingerne på det kommunale område mandag.

Også Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, siger, at det er uenigheden om løn, der blokerer for en aftale.

"Vi er parate til at forhandle igen – når der er noget at tale om. Det er bare nyttesløst, så længe arbejdsgiverne ikke vil sikre den enkelte offentligt ansatte en reallønsfremgang," siger han i en pressemeddelelse.  

Dermed tegner det nu til, at forhandlingerne nu går videre til Forligsinstitutionen, som skal forsøge at få parterne til at indgå et kompromis og dermed hindre en konflikt.

Topforhandler for arbejdsgiverne, Anders Kühnau, siger til TV 2 tirsdag aften, at "lønkravene slet ikke spiller sammen med resten af det danske arbejdsmarked".

"Det er ikke os, der kommer til at udløse en konflikt, det vil være lønmodtagerne," fortsætter han.

Forligskvinde er "insisterende og vedholdende"
Flere fagforeninger har allerede forberedt sig på konflikt og strejke.

Men arbejdsgivernes forhandler, Anders Kühnau, håber ikke, det kommer så vidt. 

"Det er et stort ansvar for patienters helbred, der følger med at udtage grupper af hospitalsmedarbejdere fra arbejdet. Vi vil meget gerne undgå, at vi kommer dertil. Derfor vil regionerne naturligvis også fortsætte forhandlinger med de faglige organisationer, når vi formentlig skal drøfte mulighederne med forligsmanden i den kommende tid," siger han i en pressemeddelelse.

Forligskvinde Mette Christensen har indkaldt parterne til møde torsdag 1. marts. Hun har hele marts til at få en aftale på plads, og derefter kan hun udsætte en konflikt i to gange to uger.

Mette Christensen er "meget insisterende og meget vedholdende", hvis man skal tro beskrivelsen fra tidligere fagforeningsleder Tine Aurvig-Huggenberger. Det siger hun til TV 2 News.

Forrige artikel Bondo tror på aftale inden storkonflikt: ”Men det bliver svært” Bondo tror på aftale inden storkonflikt: ”Men det bliver svært” Næste artikel Odsherred vil med i hovedstadsudligningen Odsherred vil med i hovedstadsudligningen
Udsatte i København er massivt ramt af corona

Udsatte i København er massivt ramt af corona

OPRÅB: På et enkelt opholdssted for socialt udsatte er der over weekenden konstateret 26 smittede. Socialborgmester opfordrer regeringen til at huske de udsatte, når der fordeles vacciner.