Kommer der et nyt konstitueringsdrama i Slagelse – og gentager Miraklet i Store Heddinge sig?

En meget særlig konstituering i Slagelse dele borgmesterposten mellem Socialdemokratiet og Liberal Alliance. Får vi et nyt iøjnefaldende valg i Slagelse denne gang – og hvad med Stevns Kommune, er der et nyt konstitueringsdrama i vente der? Altingets kommunalredaktør analyserer.

John Dyrby Paulsen (S) blev valgt efter et iøjnefaldende drama i Slagelse efter valget i 2017.
John Dyrby Paulsen (S) blev valgt efter et iøjnefaldende drama i Slagelse efter valget i 2017.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Slagelses socialdemokratiske borgmester, John Dyrby Paulsen, blev efter valget i 2017 kun borgmester på baggrund af en hidtil uset aftale i dansk politik.

Paulsen aftalte nemlig med Liberal Alliances Villum Christensen, at de to hver især skulle være borgmester i to år hver i valgperioden, og på den måde sikrede Paulsen sig Villum Christensens opbakning til at gøre Paulsen til borgmester.

Sådan gik det ikke – Paulsen har været borgmester hele vejen igennem perioden for - som Altingets chefredaktør påpegede umiddelbart efter aftalen – så var der aldrig et flertal for overhovedet at gøre Villum Christensen til borgmester.

Altingets kommunalredaktør, Kim Rosenkilde, kigger i denne udsendelse frem mod det kommende valg i Slagelse, hvor han også ser nærmere på Stevns Kommune, hvor konstituering ved sidste valg efterfølgende blev kaldt for ”Miraklet i Store Heddinge”. Hvad handlede det om - og kan det gentage sig?


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00