Lov om erhvervsfremme spænder ben for Greater Copenhagen

SAMARBEJDE: Når regionerne ikke længere må bedrive erhvervsfremme, kan centrale dele af Greater Copenhagen-samarbejdet blive fortid. Formand håber på bred fortolkning af de nye regler.  

Udsigten til et nyt system for erhvervsfremme kan betyde, at samarbejdet i Greater Copenhagen ikke længere kan løfte de samme opgaver som i dag. Formand Heino Knudsen ser dog fortsat muligheder.
Udsigten til et nyt system for erhvervsfremme kan betyde, at samarbejdet i Greater Copenhagen ikke længere kan løfte de samme opgaver som i dag. Formand Heino Knudsen ser dog fortsat muligheder.Foto: Region Sjælland
Kim Rosenkilde

Vi har stadig store opgaver i regionerne omkring infrastruktur og uddannelse, som også fylder meget i Greater Copenhagen.

Heino Knudsen (S)
Formand Greater Copenhagen

Samarbejdet med sjællandske og skånske kommuner og regioner kan få en mavepuster, når en ny lov om erhvervsfremme forventeligt træder i kraft efter nytår.

Loven udmønter forsommerens politiske aftale om en reform af det offentlige erhvervsfremmesystem og vil sætte endeligt punktum for regionernes rolle i forhold til at fremme erhverv og turisme.

Flere høringssvar til den nye lov peger på, at det vil kunne få afgørende betydning for samarbejdet på tværs af Øresund i regi af organisationen Greater Copenhagen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00