Mindeord om fhv. Præstø-borgmester Peter Madsen (S), 80 år

Fhv. borgmester Peter Madsen (S), Præstø er død, 80 år gammel, og Steen Bach Nielsen, tidligere regionsrådsformand, og Freddy Blak, tidligere regionsrådsmedlem og tidligere medlem af Europa-Parlamentet, skriver mindeord.

Peter Madsen blev borgmester i Præstø i 1990 og sad som borgmester i to perioder indtil 1998, hvor han flyttede til Sydafrika med sin familie. Her arbejdede han i otte år som guide for rejseselskabet Albatros, inden han i 2006 vendte tilbage til Sjælland for at blive valgt til det nystiftede regionsråd.

Peter var en afholdt og kompetent borgmester i Præstø, og med sig ind i det nye regionsråd førte han sin lange politiske erfaring og medvirkede til at give det nye regionsråd et godt fundament. Han sad i regionsrådet indtil 2018 og var i alle tre perioder en agtet og dygtig formand for det internationale politiske arbejde.

En af Peters betydelige fortjenester var, at han var med til at sikre de endelige beslutninger om igangsættelse af Femern-forbindelsen både på den danske og på den tyske side.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00