Borgmester vil have Folketinget til at se på små kommuners særlige udfordringer

Fanø Kommunes borgmester Frank Jensen (R) besøgte onsdag Folketinget bevæbnet med ny rapport, som viser, hvorfor små kommuner er væsentligt dyrere at drive. Han efterlyser akut nødhjælp og tilpasning af udligningsordningen.

En ny undersøgelse fra Vive bekræfter Fanø Kommunes borgmester Frank Jensen i, hvad han allerede vidste. Det er væsentligt dyrere at drive en lille kommune end en stor kommune.<br>
En ny undersøgelse fra Vive bekræfter Fanø Kommunes borgmester Frank Jensen i, hvad han allerede vidste. Det er væsentligt dyrere at drive en lille kommune end en stor kommune.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Danmark har fem egentlige ø-kommuner uden broforbindelse, men kun de fire af dem får ekstra økonomisk hjælp i form af et såkaldt ø-tilskud.

Fanø gør ikke, og det vil øens borgmester, Frank Jensen (R), have ændret. Onsdag var han taget til Christiansborg for at tale sin sag.

Med sig havde han en ny undersøgelse fra Vive, som viser, at en kommune på Fanøs størrelse kan have ekstraudgifter svarende til næsten ti procent af de samlede driftsudgifter alene på grund af sin lille størrelse.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00